De la 1 februarie 2017 a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern referitoare la acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru studenți.

Studenții români și străini înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență, licență, master, doctorat, în instituțiile de învățământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau rutele călătoriilor.

Operatorii de transport feroviar de călători vor elibera studenților atât legitimații de călătorie gratuite pentru călătoria la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, cât și abonamente lunare gratuite pentru studenți cu număr nelimitat de călătorii pe distanțe până la 300 km la clasa a II-a.

Studenții români sau străini înmatriculați la o formă de învățămînt cu frecvență, licență, master, doctorat, în instituțiile de învățământ superior acreditate din România beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul cu metroul, pe bază de abonament lunar, respectiv faza I, în tot timpul anului universitar și vor beneficia de tarif redus cu 50% pentru transportul cu metroul și la celelalte titluri de transport din oferta tarifară, respectiv faza a II-a.

Studenții orfani sau studenții proveniți de la casele de copii beneficiază de gratuitate pentru transportul cu metroul pe tot parcursul anului universitar.

Carnetele de elev și legitimațiile de student pentru reducere/gratuitate de transport sunt nominale și netransmisibile.

Carnetele cu 6, 18, respectiv 24 de călătorii simple își pierd valabilitatea.

 

Pin It on Pinterest

Share This