La Editura Universității din București a apărut cartea ,,Lexic japonez specializat- nivel mediu”, publicată de Hiroaki Chijiwa și de conf. univ. dr. Ruxandra-Oana Raianu, cadru didactic în Departamentul de Limbi și Literaturi Orientale al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București.

Cartea ,,Lexic japonez specializat – nivel mediu”  face parte din seria volumelor ”Lexic japonez specializat”, structurate pe diferite niveluri de învățare (de la nivel începător spre mediu, la nivel mediu și nivel avansat).

Scopul volumui constă în prezentarea și explicarea unor repere esențiale ale lexicului japonez de la nivel începător spre mediu. Volumul se adresează studenţilor, elevilor sau celor care au deja un nivel începător spre mediu la limba japoneză (aproximativ 400-600 ore), pentru extensia vocabularului necesar înţelegerii unei conversaţii desfăşurate într-un mediu specializat, în care apar termeni din domeniile matematicii, fizicii, medical. De asemenea, lucrarea se adresează și profesorilor deja vorbitori de limba japoneză.

Lucrarea conține mai multe secțiuni, asemănătoare din punct de vedere structural. Fiecare dintre ele debutează cu câteva cuvinte-cheie și cu prezentarea unui obiectiv, care se poate atinge la finalul parcurgerii secțiunii respective.

Cuvintele-cheie prezentate la începutul fiecărei secțiuni sunt ordonate, în mare parte, în ordinea a, i, u, e, o, din limba japoneză. Cu toate acestea, există și excepții în care termenii sunt așezați în ordinea lor firească, folosindu-se conectori de tipul ,,în primul rând”, ,,în al doilea rând”,,în al treilea rând” etc.

În continuarea fiecărei secțiuni urmează exerciții aplicative. Rezolvările acestor exerciții pot fi verificate în anexa fiecărei secțiuni. Anexa este urmată de un index și de o bibliografie selectivă.

Lucrarea ,,Lexic japonez specializat – nivel mediu” poate fi achiziționată de la Librăria Universității din București (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12) sau online de pe site-ul Editurii Universității din București aici.

Pin It on Pinterest

Share This