Joi, 2 martie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (IRH-ICUB) va organiza un nou lunchtime seminar cu tema ”The Burning of the Racovian Catechism in Jacobean England: A Four-Century -Old Historical Myth”. Prelegerea va fi susținută de Diego Lucci, profesor de Istorie și Filosofie (American University in Bulgaria). Prelegerea va avea loc începând cu ora ora 13:30, în sala de seminarii a IRH–ICUB (Str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Interesele de cercetare ale lui Diego Lucci sunt filosofia iluminismului, iluminismul englez, în special deism, Newtonianism, skepticism și anti-Trinitarianism, istoria Anglophilia, precum și  toleranța religioasă în era reformată din epoca iluminismului. Mai multe detalii despre Diego Lucci pot fi consultate aici.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchtime seminarul cu tema ”The Burning of the Racovian Catechism in Jacobean England: A Four-Century -Old Historical Myth” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This