Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București a organizat miercuri, 22 februarie 2017, sesiunea informativă „When affect sharing and self-other distinction fail: understanding empathy from a developmental and clinical perspective”, susținută de dr. Giorgia Silani, profesor la University of Vienna. Giorgia Silani este profesor și în cadrul programului de master în Științe Cognitive OPEN MIND al Universității din București. Mai multe detalii despre activitatea Giorgiei Silani, se pot consulta aici și aici.

În cadrul prelegerii, participanţii reprezentaţi de cadre didactice, doctoranzi, masteranzi şi studenţi la ciclul de licenţă au beneficiat de o incursiune în descoperirile de ultimă oră privind mecanismele neuronale de la baza empatiei. Expunerea a urmat trei direcţii generale: definirea operaţională a empatiei; fundamentul neurobiologic al împărtăşirii emoţiilor celuilalt şi al diferenţierii dintre sine şi celălalt; factori specifici dezvoltării ce îşi lasă amprenta asupra împărtăşirii emoţiilor celuilalt şi a diferenţierii dintre sine şi celălalt. Dr. Silani a dezbătut în special empatia în cazul durerii, biasul egocentrismului, evoluţia empatiei de-a lungul vieţii, în relaţie cu modificările structurale şi funcţionale ale creierului.

Prelegerea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri în care dr. Giorgia Silani a adus clarificări şi completări într-un dialog interactiv cu participanţii.

Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: raluca.tomsa@fpse.unibuc.ro.

Pin It on Pinterest

Share This