Secţia de japoneză a Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” şi Facultatea de Biologie, organizează duminică, 2 aprilie 2017, începând cu ora 11:00, a VIII-a ediţie a festivalului japonez Michi-biraki (Drum deschis). Evenimentul se desfăşoară la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București (Şoseaua Cotroceni, nr. 32).

Ceremonia de deschidere va cuprinde cântece japoneze, dansuri şi o piesă de teatru. La ceremonie va fi prezent E.S. dl. Kisaburo ISHII, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, dar și reprezentanţi ai gazdelor şi ai comunităţii japoneze din Bucureşti, precum şi alţi invitaţi. Evenimentul se bucură de sprijinul Ambasadei Japoniei şi al Şcolii japoneze din Bucureşti.

Ca în fiecare an, la eveniment vor participa reprezentanţii Japan Desk Scotland, reporterii Yushin Toda şi Fumi Nakabachi, care vor coordona demonstraţiile de tobe japoneze, taiko.

După ceremonia de deschidere, participanții vor putea experimenta arta și cultura japoneză participând la ateliere de origami, caligrafie, aizome (vopsitul pânzei cu tehnici japoneze), furoshiki, manga şi ukiyo-e, karuta, mini-lecții de japoneză şi jocuri în limba japoneză etc. Vor avea loc şi două demonstraţii de ceremonia ceaiului.

De asemenea, participanții vor avea ocazia de a degusta sushi şi vor putea proba yukata. La maid café, participanții vor putea să se relaxeze răsfoind manga. Organizatorii au pregătit şi basme japoneze (kami-shibai), proiecţii de anime, expoziţii de ikebana, precum şi multe alte surprize. Cu ocazia ceremoniei de închidere, participanţii vor avea ocazia de a urmări din nou dansuri japoneze şi scurte piese de teatru.

Participarea la eveniment este gratuită, cu condiția achitării biletului de intrare în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București.

Mai multe detalii despre cea de-a VIII-a ediţie a festivalului japonez Michi-biraki se pot consulta aici.

Pin It on Pinterest

Share This