Joi, 30 martie 2017, Universitatea Copiilor, în parteneriat cu Școala Gimnazială Pro Ingenio și cu Uniunea Europeană a Studenților, va organiza atelierul intitulat ,,Sunteți pregătiți pentru SciChallange?”. Atelierul va avea loc în cadrul conferinței internaționale EuroMatch 2017 care se va desfășura în perioada 29 martie – 2 aprilie la București, la Rin Grand Hotel, începând cu ora 9:00.

Atelierul organizat de Universitatea Copiilor vizează susținerea tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani în scopul participării la competiția internațională SciChallenge. La atelier vor participa elevi ai Școlii Gimnaziale Pro Ingenio, preocupați de cercetare. Împreună cu alți copii din Europa vor pregăti proiectele pe care le vor prezenta în cadrul competiției SciChallange. Această competiție se adresează tinerei generațiii care dorește să facă propriile descoperiri științifice folosind competențe digitale și rețele de socializare.

Pentru proiectele lor, tinerii se pot număra printre cei 12 finaliști care vor fi invitați la Viena să își prezinte proiectele în perioada 20-21 iulie 2017. Juriul internațional va stabili 12 finaliști în funcție de conținutul științific, dar și de aprecierile din mediul online. Toți finaliștii vor primi și un premiu pentru audiența pe care o vor avea pe rețelele de socializare.

SciChallenge este un concurs internațional susținut de Rețeaua Europeană de Universități ale Copiilor – EUCU.NET și se adresează tinerilor europeni cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani. Tema poate fi aleasă din unul dintre următoarele domenii: științe naturale, tehnologii, inginerie și matematică, dar și din alte 50 de subiecte, în funcție de preocupările fiecarui tânăr cercetător. Individual sau în grupe de maxim 3 persoane, tinerii își pot elabora proiectele în diferite formate: poster, prezentare sau video. Proiectele trebuie să fie postate până pe data de 30 aprilie 2017.

Universitatea Copiilor, membru fondator al Rețelei Europene de Universități ale Copiilor, organizează ateliere în spaţii universitare, în cadrul cărora micii studenţi se întâlnesc cu profesori universitari şi cu teme de interes din domenii diferite, de la geografie la asistenţă veterinară, de la fizică la plante de vis, de la aparate cosmice la dezvoltare personală, de la culturi şi civilizaţii străine la explorări în microunivers.

Mai multe informații despre competiția SciChallange se pot obține de la Asociația Universitatea Copiilor la următoarea adresă de e-mail office@unico.org.ro.

Pin It on Pinterest

Share This