În perioada 20-23 aprilie 2017 Asociația Tineretul ONU din România (UN Youth Association of Romania – Iași Branch) va organiza, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Conferința Academică 2017 (UN Youth Academic Conference 2017) cu tema ,,Rolul ONU în menținerea păcii și securității internaționale”. Ediția din acest an va avea loc în Iași, tema  conferinței urmărind consolidarea cunoştinţelor participanţilor legate de provocările la adresa securităţii şi păcii regionale şi globale, de analiză şi soluţionare a conflictelor, de problemele umanitare, precum şi de dezvoltarea internaţională.

La conferință vor participa persoane care vor asista la prezentarea lucrărilor științifice și la susținerea prelegerilor (,,participants”) și persoane care își vor prezenta și publica lucrarea realizată (,,panelists”). Înscrierile pentru participanții fără lucrări științifice se desfășoară în perioada 1 februarie – 16 aprilie 2017, în timp ce persoanele care urmează să își prezinte rezultatele cercetării se pot înscrie între 1 februarie și 2 aprilie 2017.

Subiectul conferinței a reprezentat unul dintre scopurile principale ale Organizației Națiunilor Unite de la înființare, iar importanța sa este de necontestat în societatea contemporană, intensificându-se ca urmare a recentelor amenințări asupra drepturilor și libertăților omului. Așadar, la această conferință academică sunt invitați și oameni de știință, cercetători și tineri profesioniști să își prezinte pe parcursul a trei zile activitatea de cercetare și reflecțiile asupra problemei ridicate. De asemenea, programul include prelegeri, susținute de experți, cercetători și profesori, cu privire la cele trei arii principale de discuție: combaterea terorismului, afaceri umanitare si dezvoltare durabilă. Pe lângă toate acestea, participanții vor avea șansa de a se cunoaște mai bine între ei și de a-și împărtăși opiniile pe toată durata activităților sociale. În consecință, pe parcursul celor patru zile ale proiectului, ei vor experimenta un mediu interactiv și provocator, în care vor avea posibilitatea să construiască atât relații sociale, cât și profesionale. Întregul eveniment va fi realizat sub supravegherea coordonatorului academic, doamna lect. dr. Carmen Moldovan, titulara disciplinei ,,Drept international public” de la Facultătea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Asociația Tineretul ONU din România, Filiala Iași (UN Youth Association of Romania – Iași Branch) este o organizație non-guvernamentală, înființată de către studenții Facultății de Drept din cadrul Universității din București, având ca scop promovarea şi încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale.

Studenții, doctoranzii, cercetătorii și personalul didactic din Universitatea din București interesați să participe la eveniment pot consulta detaliile cu privire la desfășurarea conferinței și înscrierea participanților pe site-ul http://ac.unyouth.ro.

Informații suplimentare despre Conferința Academică 2017 cu tema ,,Rolul ONU în menținerea păcii și securității internaționale” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This