Marți, 21 martie 2017, la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti a avut loc lansarea volumului Ostraca: surse pentru studierea universului faraonic, publicat de prof. univ. dr. Miron Cihó, cadru didactic la Departamentul de Istorie Antică, Arheologie şi Istoria Artei al Facultății de Istorie. Volumul de faţă este al doilea din Seria „Studii de egiptologie”, inaugurată la Editura Universității din București de prof. univ. dr. Miron Cihó.

Evenimentul s-a bucurat de o largă audienţă în rândul studenţilor şi cercetătorilor. S-a remarcat dialogul pe teme ştiinţifice dintre autor, prof. univ. dr. Miron Cihó, şi prof dr. Ecaterina Lung, cadre didactice la Departamentul de Istorie Antică, Arheologie şi Istoria Artei al Facultății de Istorie. La eveniment au participat, de asemenea, conf. univ.dr. Florentina Niţu, decanul Facultăţii de Istorie, conf. univ. dr. Ioan Opriş, prodecan la aceeaşi facultate, prof. univ. dr. Carol Căpiţă, cadru didactic la Departamentul de Istorie Antică, Arheologie şi Istoria Artei. Autorul a adresat mulţumiri tinerilor colaboratori care au contribuit la realizarea cărţii: Simona Georgiana Dragomir, Beatrice Andreea Bunescu, precum şi Andrei Cihó, autorul copertei.

Pentru Editura Universităţii din Bucureşti, lansarea acestui volum a fost un prilej de bucurie academică, Miron Cihó fiind un autor constant, cu titluri de înaltă ţinută ştiinţifică şi, în acelaşi timp, cu succes pe piaţa cărţii.

Volumul ,,Ostraca: surse pentru studierea universului faraonic” poate fi achiziționat de la Librăria Universității din București (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12) sau online de pe site-ul Editurii Universității din București aici.

Pin It on Pinterest

Share This