Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universitatății din București, The British Council, Institutului Cultural Român, Ambasadei Irlandei, Uniunii Scriitorilor din România, a publicat volumul If Not Now. Dacă nu acum. Acest volum de poeme de Jeremy Page publicat în limbile engleză și română face parte din seria Lidia Vianu Translates.

Volumele acestei serii apar atât online, la Contemporary Literature Press, cât și pe hârtie, la Editura Integral. Seria va consta din scriitori englezi traduși în limba română și scriitori români traduși în limba engleză. Toate aceste volume vor fi publicate sub formă de texte paralele.

Jeremy Page s-a născut în 1958 și a crescut pe coasta Kent, de unde se vede bine Franța. A călătorit mult și a locuit mulți ani la Londra înainte să se mute în orașul de importanță istorică Lewes din South Downs. A publicat patru volume de poezie. A publicat traduceri din Catullus, Leopardi, Rimbaud și Boris Vian, și a scris două piese de teatru: Loving Psyche (jucată la Brema în 2010) și Verrall of the White Hart (jucată la Lewes în 2014). A mai publicat nuvele. Este Senior Teaching Fellow la Universitatea din Sussex, editor al The Frogmore Papers din 1983, și co-editor al revistei online de poezie morphrog.

Câțiva dintre poeții englezi din această serie au lucrat cu masteranzii Lidiei Vianu la traducerea Antologiei de poezie contemporană românească. Această colaborare a devenit în timp un mecanism de traducere eficient. Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan a devenit un brand în traducerea literaturii din și în limba engleză.

Anul trecut, MTTLC a împlinit zece ani de activitate. În semn de recunoaștere, instituțiile care îl sprijină au ajutat-o pe Lidia Vianu, directoarea programului, să organizeze un prim Masterclass de traducere literară, la care au fost invitați șase poeți englezi să lucreze cu masteranzii MTTLC la traducerea poeziei românești în limba engleză. A doua ediție a acelei întâlniri se va desfășura anul acesta între 8-14 mai și se va ocupa de traducerea prozei.

Volumul Lidia Vianu Translates. Jeremy Page: If Not Now. Dacă nu acum poate fi consultat și descărcat aici.

Pin It on Pinterest

Share This