Joi, 16 martie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București va organiza un lunchtime seminar cu tema Language contact and convergence: Old Church Slavonic and Old Romanian. Prelegerea va fi susținută de dr. Adina Dragomirescu. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminarii a IRH – ICUB (str. Dimitrie Brândza, nr. 1).

Dr. Adina Dragomirescu este profesor asociat de lingvistică la Facultatea de Litere a Universității din București și cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române. A obținut Young Researchers Grant (UB) în anul 2016 cu proiectul Foreign features in the syntax of old Romanian. Cross-linguistic analogies.

Interesele sale de cercetare sunt sintaxa limbilor române și romanice, sintaxa diacronică, limbaj contact, tipologie lingvistică, morfologie și fonologie.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchtime seminar pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This