A fost lansată petiția „Salvați Central European University” care are ca scop strângerea de semnături pentru a sprijini Central European University, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din Ungaria, care este afectată de modificările legii educației, introduse în data de 28 martie 2017 de Adunarea Generală a Ungariei. Inițiatorii acestei petiții doresc să strângă 10.000 de semnături.

Amendamentele la Legea Educației Naționale interzic Central European University să mai funcționeze folosind numele actual, și impun schimbarea numelui în limba maghiară; nu mai permit CEU să emită diplome americane studenților săi prin entitatea maghiară și cer deschiderea unui campus suplimentar în statul New York.

Mai multe informații despre amendamentele la legea educației pot fi consultate în comunicatul oficial al Central European University aici.

Persoanele care doresc să își exprime sprijinul pentru Central European University pot semna petiția „Salvați Central European University” aici.

Pin It on Pinterest

Share This