În perioada 25-26 martie 2017 s-a desfăşurat cea de-a XXIV-a ediţie a Simpozionului Naţional al Studenţilor Geografi, intitulată Evaluarea integrată a stării mediului. Manifestarea a avut loc în Amfiteatrul George Vâlsan din cadrul Facultăţii de Geografie a Universităţii din Bucureşti.

Simpozionul Național al Studenţilor Geografi reprezintă un eveniment de tradiţie în lumea tinerilor geografi, organizat anual, în ultima săptămână a lunii martie, de Centrul de Cercetare a Mediului şi Efectuare a Studiilor de Impact (CCMESI).

Simpozionul Național al Studenților Geografi este un spațiu de dezbatere academică, deja consacrat în lumea geografică și a științelor mediului, rezultatele lui ştiinţifice fiind materializate prin continuarea unor proiecte de cercetare şi numeroşi tineri acceptaţi a lucra în departamentele universitare de geografie, Institutul de Geografie al Academiei Române, Agenţii de Protecţia Mediului, firme private de consultanţă pe probleme de mediu.

În cei  24 de ani de existenţă a Simpozionului, s-au perindat prin faţa auditoriului peste 1300 de studenţi, proveniţi în majoritatea lor din România, dar şi din Franţa sau Republica Moldova. Este important de subliniat că participanţilor din cele trei mari centre universitare (Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi) li s-au adăugat reprezentanţi de la facultăţile din Craiova, Oradea, Suceava, Târgovişte şi Timişoara, formând astfel o reţea cu adevărat naţională de viitori specialişti.

Cea de-a XXIV-a ediţie a Simpozionului Naţional al Studenţilor Geografi a fost susţinută din punct de vedere organizatoric şi financiar de către Facultatea de Geografie (Universitatea din Bucureşti), ESRI România, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), Institutul de Geografie al Academiei Române, Romsilva și Society of Urban Ecology – South East Europe Chapter.

Domeniile de interes ale acestei ediţii au fost: metode de evaluare a calităţii mediului în ecosisteme urbane şi rurale, dinamica spaţială şi temporală a peisajelor, calitatea mediilor acvatice, reţeaua siturilor Natura 2000, teledetecție şi sisteme informaţionale geografice.

Mai multe detalii despre Simpozionul Naţional al Studenţilor Geografi pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This