Miercuri, 26 aprilie 2017, studenții din anul II de la secția de Limbă și literatură suedeză a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București vor participa, alături de microeditura suedeză „Pionier press”, Asociația Harap Alb și Ambasada Suediei, la un eveniment dedicat literaturii suedeze pentru copii. Manifestarea va avea loc la Biblioteca rromilor pentru copii (BRPC), găzduită de Muzeul Culturii Rromilor din București. Proiectul este susținut de Institutul Suedez, Svenska Institutet și de Ambasada Suediei.

În cadrul acestui eveniment, 40 de cărți pentru copii vor fi înmânate Bibliotecii BRCP, cu ocazia aniversării primului an de la înființarea acesteia. Aceste cărți au fost donate în octombrie 2016 de către Biblioteca Tullinge din Stockholm, Suedia, fiind ulterior traduse și tipografiate în toamna anului 2016 de către studenții din anul II de la secția de Limbă și literatură suedeză, împreună cu lector univ. dr. Åsa Apelkvist, în cadrul orelor de „Practica limbii”. Studenții vor citi din cărțile traduse și vor prezenta anumiți autori suedezi la evenimentul dedicat literaturii suedeze pentru copii.

Alte două workshop-uri de tipografiere, coordonate de Arina Stoenescu, editor, traducător și designer la editura „Pionier press” au avut loc în noiembrie 2016 și în februarie 2017. Workshop-urile au fost finanțate de Institutul Suedez (Svenska Institutet).

Pin It on Pinterest

Share This