Pasionații de cros sunt așteptați, sâmbătă, 29 aprilie 2017, la cea de-a treia ediție a Crosului Cetății Regale a Hațegului, organizat de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

Traseul crosului va avea o lungime de cca 8 km. Concurenții se pot înscrie până pe 9 aprilie, completând formularul disponibil online pe site-ul www.dragdehateg.org. Nu sunt percepute taxe de înscriere și de participare.

Noutatea competiției din acest an constă în organizarea a două probe distincte: Amatori și Profesioniști. Astfel, amatorii se vor putea înscrie la una dintre cele 6 categorii de vârstă (A1: 17 – 30 de ani feminin, A2: 31 – 50 de ani feminin, A3: peste 50 de ani feminin, A4: 17 – 30 de ani masculin, A5: 31 – 50 de ani masculin; A6: peste 50 de ani masculin). Profesioniștii vor putea concura la categoriile Open feminin sau Open masculin. Vârsta minimă de participare la competiție este 17 ani, iar concurenții legitimați la un club sportiv, indiferent de sportul pe care îl practică, nu pot participa la proba destinată amatorilor. Câștigătorii locurilor I, II și III de la fiecare categorie vor fi premiați, iar toți cei care iau parte la competiție vor primi diplome de participare.

Crosul Cetății Regale a Hațegului este organizat de Voluntarii pentru Geoparc, susținuți de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg și Primăria oraşului Haţeg.

Geoparcul Dinozaurilor, sit UNESCO, este administrat de Universitatea din București și cuprinde întreaga Țară a Hațegului.

Mai multe informații despre competiţie şi regulamentul oficial al concursului pot fi consultate pe site-ul: www.dragdehateg.org și pe pagina de facebook: Crosul Cetăţii Regale a Haţegului.

 

Pin It on Pinterest

Share This