Miercuri, 22 martie 2017, va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice dedicate profesorului Vasile Morar. Evenimentul va avea loc la Club A (Str. Blănari, nr. 14, între Universitate şi Piaţa Unirii, vizavi de Sfîntul Gheorghe). Amfitrionul evenimentului este Ion Bogdan Lefter.

Una dintre personalităţile româneşti de vârf ale ştiinţelor socio-umane, profesor al Universităţii din Bucureşti, Vasile Morar a împlinit către sfârşitul anului trecut 70 de ani (s-a născut pe 19 noiembrie, la Dîrlos, lîngă Mediaş, în Judeţul Sibiu). Filozof prin formaţie şi păstrând în permanenţă istoria gândirii conceptuale universale ca plan de referinţă, Vasile Morar s-a specializat, ca puţini alţii, nu doar la noi, ca etician şi estetician. Cercetările şi reflecţiile sale au avansat către subdomenii rar vizitate filozofic, dar atât de importante social, precum etica politică ori cea a afacerilor, etica şi antropologia violenţei etc. Din perspectivă estetică, profesorul Vasile Morar a susţinut cursuri pe întregul „front” al învăţământului academic de vocaţie artistică. A fost profesor la Universitatea din Bucureşti, la Facultatea de Litere, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Facultatea de Filosofie, dar şi la Arte vizuale ori la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. La Cafeneaua critică se va discuta despre destinul de intelectual-filozof-etician-estetician al lui Vasile Morar.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control şi, din toamna anului 2011, din nou la Club A. În stagiunea 2016-2017 întâlnirile Cafenelei critice au loc miercurea seara.

Pin It on Pinterest

Share This