În martie 2017 a fost lansat Concursul Național pentru Traducerea Poeziei Românești ”Lidia Vianu Translates”, în parteneriat cu Universitatea din București. Concursul anual de poezie în limba română, ale cărui principale premii constau în traducerile în limba engleză a volumelor câștigătorilor de către Lidia Vianu, este organizat de Contemporary Literature Press, Uniunea Scriitorilor din România și Societatea Muzicală.

Concursul este deschis tuturor poeților contemporani care scriu poezie în limba română, celor consacrați, în primul rând, dar și celor care nu au publicat până acum ce au scris. Pentru aceștia din urmă, concursul poate să fie o șansă ca poemele lor să ajungă la public fără să mai treacă prin filtre administrative și birocratice.

Pentru ediția din acest an, înscrierile la concurs se fac până la data de 30 aprilie 2017.

Concursul are ca obiectiv principal prezentarea și promovarea poeziei românești în lume, dar și încurajarea creației literare, la modul general, prin deschiderea de noi canale de comunicare prin care aceasta să ajungă la publicurile locale care o ignoră, de cele mai multe ori, din cauza unei lipse de contact direct.

Partenerii Concursului Național pentru Traducerea Poeziei Românești sunt Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Institutul Cultural Român, The British Council și Muzeul Național al Literaturii Române.

Toate detaliile tehnice, precum și alte informații referitoare la concursul național pentru Traducerea Poeziei Românești ”Lidia Vianu Translates” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This