Centrul de Cercetare a Istoriei Ideilor Filosofice din cadrul Facultății de Filosofie a Universității din București organizează marți, 9 mai 2017, conferința ”Gene Technologies, Ethics and the Posthuman”. Conferința este susținută de profesorul Stefan Lorenz Sorgner (John Cabot University). Evenimentul va avea loc la sediul Facultății de Filosofie, în amfiteatrul Titu Maiorescu (Splaiul Independenței, nr. 204), începând cu ora 16:00.

În cadrul evenimentului ”Gene Technologies, Ethics and the Posthuman”, Stefan Lorenz Sorgner va aborda preponderent tema postumanismului. Conferința va fi urmată de o scurtă prezentare a unui nou jurnal academic, The Journal of Posthuman Studies (Penn State Univ Press), disponibil aici.

Prof. dr. Stefan Lorenz Sorgner predă filosofie la Universitatea John Cabot din Roma și este director și co-fondator al Beyond Humanism Network, membru al Institutului pentru Etică și Tehnologii Emergente (IEET), cercetător la Ewha Institute for the Humanities at Ewha Womans University în Seul și visting fellow la Centrul de Etică al Universității Friedrich-Schiller din Jena, unde a fost de asemenea visting fellow în vara anului 2016. În ultimii ani a predat la universitățile din Jena (Germania), Erfurt (Germania), Klagenfurt (Austria) Universitatea Ewha Womans din Seul (Coreea de Sud) și Erlangen-Nürnberg (Germania). Domeniile sale principale de cercetare sunt Nietzsche, filosofia muzicii, bioetica și meta-, post- și transumanismul. Mai multe detalii despre activitatea de cercetare a lui Stefan Lorenz Sorgner pot fi consultate aici.

Mai multe detalii despre conferința Gene Technologies, Ethics and the Posthuman pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This