Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București, în colaborare cu secția română a Societății Inginerilor Petroliști (Society of Petroleum Engineers) din S.U.A., organizează luni, 5 iunie 2017, conferința cu tema Sustainability Challenges in Oil and Gas. Prelegerea va fi susținută de dr. Nathan Meehan, președintele pentru anul 2016 al Societății Inginerilor Petroliști. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Geologie și Geofizică (str. Traian Vuia, nr. 6), în Amfiteatrul „Vasile Lăzărescu”, începând cu ora 13:00.

În deschiderea conferinței vor lua cuvântul prof. univ. dr. Victor Mocanu, decanul Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București și Dumitru Gherghiceanu, președinte al secției române a Societății Inginerilor Petroliști.

Dr. Meehan se va referi la un subiect de mare interes: provocări privind sustenabilitatea pentru petrol și gaze. Dr. Meehan pune în discuție modelele clasice ale sustenabilității și abordează problema provocărilor și oportunităților pe care le întâmpină industria de petrol și gaze pentru a rămâne semnificativă și a fi „parte a soluției”, în loc de a fi percepută ca problemă. Exemplele discutate sunt selectate din domenii diverse, cum sunt schimbările climatice, integritatea găurii de sondă, problema gazelor emise în atmosferă în mod necontrolat la o sondă de extracție a gazelor naturale sau arderea controlată a gazelor naturale în timpul testării sau punerii în producție a unei sonde.

Dr. Nathan Meehan este președinte al Gaffney-Cline & Associates și președintele pentru anul 2016 al Societății Inginerilor Petroliști. Anterior a fost președinte al CMG Petroleum Consulting. Dr. Meehan a obținut diploma de licență în fizică de la Georgia Institute of Technology, o diplomă de master în inginerie de petrol de la University of Oklahoma și un doctorat în inginerie de petrol de la Stanford University. A fost președinte al consiliului director al CMG Reservoir Simulation Foundation și director al Computer Modelling Group, Ltd.; Vanyoganeft Oil Company, Nizhnyvartosk, Russia; Pinnacle Technologies, Inc.; SPE și JOA Oil & Gas BV. Este membru onorific SPE și a obținut mai multe distincții: SPE’s Lester C. Uren Award pentru realizări excepționale în inginerie de petrol, Degolyer Distinguished Service Medal și SPE Public Service Award.

Mai multe informații despre conferința susținută de dr. Nathan Meehan pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This