În perioada 16-21 aprilie 2017 la Berlin a avut loc prima ediție a programului de practică internațională în Ecologie urbană destinat studenților masterului Evaluarea integrată a stării mediului din Facultatea de Geografie a Universității din București. La acest program de practică au participat 10 studenți ai masterului Evaluarea integrată a stării mediului și două cadre didactice, în calitate de coordonatori, respectiv prof. univ. dr. Cristian Iojă și lect.univ.dr. Gabriel Vânău.

Obiectivul principal al practicii a fost acela de a evidenția specificități în planificarea ecosistemelor urbane specifice regiunii Berlin Brandenburg și orașului Leipzig.

Programul stagiului de practică a fost următorul:

Ziua 1 – Infrastructuri verzi specifice zonei metropolitane a Berlinului (Postdam, Oranienburg);

Ziua 2 – Leipzig – provocări în managementul infrastructurilor verzi într-un oraș dinamic;

Ziua 3 – Berlin – infrastructurile verzi urbane si activitățile de conservare a biodiversității (grădina zoologică Tiergarten);

Ziua 4 – Berlin – inovații în infrastructurile verzi urbane (Natur-Park Schöneberger Südgelände, gradinile lotizate Südgelände, Tempelhof Feld, Prinzessinnengarten);

Ziua 5 – Evoluții structurale și funcționale ale Berlinului recent – Postdamer Platz, Unten der Linden;

Programul de practică s-a realizat în colaborare cu Humboldt-Universität zu Berlin (Institute of Geography) și Society for Urban Ecology, beneficiind de implicarea uneia dintre cele mai importante personalității din domeniul ecologiei urbane, profesorul Dagmar Haase.

Pin It on Pinterest

Share This