Centrul pentru Studii Americane din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, în colaborare cu Comisia Fulbright și cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București, a organizat vineri, 28 aprilie 2017, sesiunea anuală de comunicări a studenților programelor de Studii Americane, cu tema “Challenges to Pluralism, Democracy, and Identity in American Culture”. Evenimentul a avut loc la sediul Comisiei Fulbright din România (str. Nicolae Costinescu, nr. 2).

Evenimentul a fost deschis de David Allen Schlaefer, consilier politic al ambasadei SUA la București, care a susținut prelegerea “Elections and How Identity Politics May Shape Their Outcome”. În continuare au luat cuvântul conf. univ. dr. Octavian Roske, directorul Departamentului de Engleză al Universității din București și prof. univ. dr. Rodica Mihăilă, director executiv al Comisiei Fulbright din România, dar și organizatorul conferinței și conf. univ. dr. Maria-Sabina Draga Alexandru, cadru didactic la Departamentul de Engleză.

Sesiunea de comunicări a cuprins prezentări susținute de studenți ai programelor de Studii Americane, nivel de licență și masterat, și s-a încheiat cu o sesiune specială susținută de doctoranzii Dragoș Manea și Andrei Nae. Comunicările s-au dovedit de o calitate academică, originalite și maturitate a gândirii critice și a expunerii cu totul remarcabile, precum și printr-o varietate a specializărilor academice ale studenților participanți de la toate nivelele.

Programul complet al sesiunii de comunicări a studenților programelor de Studii Americane poate fi consultat aici.

Pin It on Pinterest

Share This