Cea de-a treia ediție a Crosul Cetății Regale a Hațegului a contribuit atât la îmbunătățirea sănătății fizice a comunității locale, cât și la sprijinirea implicării comunității locale în activități de caritate. Crosul s-a încheiat cu o strângere de fonduri pentru tratamentul medical necesar unui băiețel din Hațeg care suferă de o boală gravă. Participanții și susținătorii acestora au fost invitați să sprijine această cauză, iar unul dintre câștigători a donat premiul câștigat integral, în favoarea băiețelului.

Crosul Cetății Regale a Hațegului este probabil unicul eveniment din țară organizat și sponsorizat integral de o comunitate locală. Din acest motiv, evenimentul a avut și o componentă caritabilă. La această ediție, au participat aproximativ 65 de alergători în cele trei secțiuni destinate amatorilor, iar profesioniștii au concurat pentru categoriile Open feminin, respectiv Open masculin. Participanții au avut de parcurs un traseu de 8,2 km, întinși pe teritoriul Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București. Câștigătorii locurilor I, II și III de la fiecare categorie au primit premii în produse și bani. Listele complete cu câştigătorii, participanţii şi timpii înregistraţi de fiecare sunt disponibile pe www.dragdehateg.org și pe pagina de facebook Crosul Cetății Regale a Hațegului.

O altă premieră înregistrată în acest an a fost prezența în echipa de organizare a crosului a patru studenți Erasmus+. Trei tineri portughezi și o studentă din Spania, sosiți să studieze la Universitatea din București în cadrul programului european, au ales să facă o perioadă de internship în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și să ofere o mână de ajutor voluntarilor și ambasadorilor pentru Geoparc.

Cea de a treia ediție a Crosului Cetății Regale a Hațegului a fost organizată de Voluntarii pentru Geoparc, susținuți de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București și de Asociaţia Drag de Haţeg, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg, Asociația TIOS, Asociația You+, Destinația de Ecoturism Țara Hațegului-Retezat și Primăria oraşului Haţeg.

 

Pin It on Pinterest

Share This