Marți, 13 iunie 2017, la Universitatea din București a avut loc workshop-ul A Fulbright Capacity-Building. Scopul evenimentului a fost discutarea posibilității de realizare de schimburi și de parteneriate academice între SUA și România în vederea atragerii studenților și cercetătorilor americani la Universitatea din București.
În cadrul evenimentului, prof. univ. dr. Sorin Costreie, prorector responsabil de relații internaționale, a făcut o prezentare a Universității din București, vorbind despre excelența instituției în cercetare și de prezența acesteia în rankingurile internaționale. Scopul prezentării a fost să sporească gradul de cunoaștere și de conștientizare a oportunităților oferite de instituția academică din București în rândul studenților și a cercetătorilor americani.
La eveniment au participat atât reprezentanți ai comunității academice, precum prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rector al Universității din București, prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat, prof. univ. dr. Laurențiu Leuștean, prorector și director al Institutului de Cercetare al Universității din București, dar și reprezentanți ai universităților americane.
Rodica Mihăilă, Executive Director Romanian-U.S. Fulbright Commission, a prezentat pe scurt programul Fulbright, cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume, accentuând în discursul său oportunitățile de studiu și de cercetare pe care Universitatea din București le poate oferi studenților din Statele Unite ale Americii. Rolul programului Fulbright este să intensifice schimburile culturale și educaționale între cele două state.
Comisia Fulbright Româno-Americană acordă cetățenilor români burse de studiu și cercetare în universități de prestigiu din SUA și cetățenilor americani burse de studiu și cercetare în universități românești de renume.
Evenimentul a fost încheiat printr-o sesiune de discuții în care profesorii Universității din București, dar și reprezentanți ai universităților americane au împărtășit opinii cu privire la importanța parteneriatelor strategice între România și SUA prin schimburile culturale la nivel academic.