Senatul Universității din București a aprobat astăzi înființarea unui nou for consultativ, Consiliul pentru Probleme Studențești.

Decizia are la bază dorința de a promova și susține un dialog permanent cu studenții UNIBUC, orientat spre identificarea de soluții și îmbunătățirea vieții studențești în toate problemele care vizează comunitatea Universității (academice și socio-culturale).

Potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliul pentru Probleme Studențești (CPS), aprobat tot astăzi, Consiliul este format de reprezentații studenților în Senatul Universității din București și are drept competențe, printre altele, avizarea anumitor propuneri ale conducerii UNIBUC în ceea ce privește regulamentele de cazare, cele de cămin, acordarea de burse, repartizarea fondului alocat pentru burse de Ministerul Educației Naționale și a locurilor de tabere pentru studenți, primite de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Avizele mai sus menționate au caracter consultativ și se emit prin hotărâre a plenului acestui for. Un alt rol important al CPS îl vizează implicarea studenților în dezbaterile privind viața comunității academice, implicit prin organizarea de consultări sau diferite alte evenimente.

Prin decizia de astăzi, Universitatea din București face un pas important în consolidarea relației cu studenții săi, implicarea acestora în procesul de luare a deciziilor și dezvoltarea comunității sale academice.

Pin It on Pinterest

Share This