Dr. Kacem Zoughari va susține vineri, 30 iunie 2017, la Universitatea din București conferința ”The Way of the Warrior. Transmission of knowledge in Japan, yesterday and nowadays”, în limba engleză.

Evenimentul este organizat de Masteratul de Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București, împreună cu Raiden Dojo București și International Research Center for Japanese Studies (Nichibunken – Kyoto). Conferința va avea loc la sediul Facultății de Istorie a Universității din București, în Amfiteatrul Iorga (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, etajul I), între orele 16:30 – 19:30.

Conferința va fi  urmată de o dezbatere despre metodele de transmitere a cunoașterii în școlile de arte marțiale clasice japoneze (Koryu Bujutsu) și implicațiile acestora la nivelul societății și mentalității nipone, de-a lungul istoriei. Evenimentul completează armonios atât teme din sferele de cercetare în domeniu, cât și aspecte ale mentalității și spiritualității umane, prin raportarea la sursele de cunoaștere și înțelepciune ale trecutului.

Colaborator al mai multor centre de cercetare din Japonia și Franța, dr. Zoughari este implicat activ în coordonarea unuia dintre cele mai ample proiecte de conservare și recompunere a tradițiilor japoneze, împreună cu compania Quest-Japan. Cunoscut specialist în istoria și civilizația japoneză și reputat expert în arte marțiale tradiționale japoneze, dr. Kacem Zoughari este și discipol apropiat al cunoscutului maestru Hatsumi Masaaki. Stabilit în Japonia, Kacem Zoughari are legături cu diverși maeștri de renume în artele marțiale tradiționale.

Pin It on Pinterest

Share This