Universitatea din București anunță cu regret trecerea în neființă a domnului Cezar Tabarcea (1977-2017),  lector universitar doctor în cadrul Departamentului de Filologie Clasică și Neogreacă al Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

Cezar Tabarcea a fost un profesor dedicat și un susţinător al filologiei clasice, predând cursuri de Literatură și Cultură Elină – perioada clasică, tragedie și istoriografie, cursuri practice de autori greci și latini, în principal tragedie, istoriografie greacă și romană, poezie, filosofie greacă și romană și cursuri practice de latină, cu statut de limbă veche de profil, pentru studenții Facultății de Litere a Universității din București.

A coordonat din 2002 activitatea Cercului Științific Studențesc de Filologie Clasică, precum și Comisia de selecție și pregătire a lotului de participanți la concursurile internaționale Certamen Ciceronianum ArpinasCertamen Ovidianum Sulmonense și Certamen Horatianum.

Din 2008, Cezar Tabarcea a fost președinte al Comisiei Naționale de Limbi Clasice în cadrul Ministerului Educației.

Comunitatea academică a Universității din București, alături de Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi Departamentul de Filologie Clasică şi Neogreacă deplâng trecerea sa în neființă și sunt alături de familia îndoliată.

Dumnezeu să îl odihnească!

Pin It on Pinterest

Share This