Marți, 20 iunie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București (SSU-ICUB) organizează o nouă întâlnire în cadrul evenimentelor cu tema Digital Humanities. Evenimentul va avea loc la sediul SSU-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1), în intervalul orar 17:00-20:00.

La dezbatere vor participa cu prezentări Rafael Chelaru, de la Facultatea de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliție, Ștefania Matei și Cosima Rughiniș (Secțiunea de Științe Sociale a Institutului de Cercetare al Universității din București) și Corina Moldovan de la Transylvania Digital Humanities Centre (DigiHUBB) din Cluj.

Rafael Chelaru va prezenta proiectul UEFISCDI ,,Arhiva genealogică virtuală – instrument informatic pilot destinat Arhivelor Naţionale ale României.”

Ștefania Matei și Cosima Rughiniș vor susține prelegerea ”Playing with the past in memorial video games. Digitally mediated historical awareness and interactive knowledge-making.”

Corina Moldovan va vorbi despre Challenges of Establishing a Digital Humanities Center in Romania.

Mai multe detalii despre programul întâlnirilor din cadrul evenimentelor cu tema Digital Humanities pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This