Universitatea din București este parteneră într-un proiect european de tipul Erasmus +, care își propune realizarea unei platforme de e-learning și a unei aplicații mobile prin intermediul cărora cetățenii europeni pot avea acces la informații referitoare la experiențele de consum din spațiul european.

Profesori ai Universității din București au participat la cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului Strategic Partnership for Higher Education, având titlul Enhancing Quality in Innovative Higher Education about Consumer Awareness (Consume-Aware). Întâlnirea a fost organizată de University of Applied Sciences, la începutul lunii iunie, la Seinajoki, în Finlanda. Universitatea din București a fost reprezentată de prof. univ. dr. Magdalena Iordache-Platis și prof. univ. dr. Diana Ioniță.

Desfășurat pe parcursul a trei ani (2016-2019), proiectul își propune realizarea unei platforme de e-learning și va cuprinde atât varianta e-book, cât și cea tipărită a cărții Consumer protection standards in Europe.

Nu în ultimul rând, va fi dezvoltată o aplicație mobilă care să faciliteze accesul consumatorilor europeni și non-europeni la numeroase chestionare referitoare la drepturile consumatorilor din spaţiul UE, filme video cu studii de caz, precum și link-uri către diferitele situaţii și soluţii ale problemelor semnalate de către consumatori.

Studenții Facultății de Limbi și Literaturi Străine și ai Facultății de Administrație și Afaceri vor putea avea acces la diverse studii de caz referitoare la experiențele de consumatori ale cetățenilor care călătoresc în spațiul UE și non-UE.

Pe de altă parte, proiectul are și o dimensiune socială, consumatorii europeni si non-europeni vor putea beneficia de informații cu privire la experiențele consumatorilor din spațiul european.

La întâlnirea de la Seinajoki partenerii proiectului au dezbătut câteva aspecte, printre care conţinutul şi formatul cărţii tipărite şi ale e-book-ului, chestionarele şi conținutul video, care vor fi postate pe aplicaţia mobilă, datele de livrare a conţinuturilor, responsabilităţile repartizate partenerilor implicaţi în proiect, precum și programarea următoarelor întâlniri.

Proiectul reunește profesori cu experiență în diverse domenii: marketing, IT, terminologie de specialitate și drept, un punct forte al acestui proiect. Echipa Universității din București este formată din: prof. univ. dr. Diana Ioniță, prof. univ. dr. Magdalena Iordache-Platis și conf. univ. dr. Daria Protopopescu.

Proiectul este coordonat de University of Economics, Katowice, Polonia, având drept parteneri instituții de învățământ superior de prestigiu din spațiul UE și non-UE, precum: Howest (Belgia), Seinajoki University of Applied Sciences (Finlanda), IAE Savoie Mont Blanc (Franța), Univerita degli Studi di Trento (Italia), Universitatea din București (România), Isik University (Turcia), Budapest Business School (Ungaria).

Reprezentanții Universității din București sunt implicați activ în dezvoltarea și implementarea acestui proiect, care va aduce un plus de valoare atât activității didactice a Universității din București, de care vor beneficia studenții Departamentului de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine și studenții Facultății de Administrație și Afaceri, cât și experienței de consumator a cetățenilor care călătoresc în spațiul UE și non-UE.

Pin It on Pinterest

Share This