„Mă numesc Tomás Jerez, sunt din Madrid, Spania. Predau limbile franceză și română la institutul Universitar al Limbilor Moderne și doresc să îmi îmbunătățesc cunoștințele de limba română”, mărturisește Tomás, într-o limbă română aproape perfectă.

„Am studiat la UBB, dar asta a fost acum mulți ani și de atunci nu am exersat deloc limba română. De această dată îmi doresc să învăț într-un alt oraș, să înțeleg de ce este diferit de alte culturi și să interacționez cu ceilalți mult mai ușor”, afirmă Daniel, S.U.A.

„Am venit la Școala de vară a Universității din București pentru a-mi îmbunătății nivelul de limba română, să fac cunoștință cu alți iubitori de cultură românească din diverse țări și să aflu despre posibilitățile de a obține o bursă pentru studii de masterat/doctorat la Universitatea din București”, declară Józefina, Polonia.

 „Eu urmez aceste cursuri în primul rând pentru că bunica mea este din București și doresc să învăț limba română pentru a comunica mult mai bine cu ea și în al doilea rând pentru că iubesc muzica și mâncarea românească”, afirmă Katrin, Germania.

Luni, 24 iulie 2017, a avut loc festivitatea de deschidere a celei de a 57 – a ediţii a Cursurilor de Vară de limbă, cultură şi civilizaţie românească.

Aproximativ 30 de cursanți, studenți și absolvenți străini, depun, în această perioadă, eforturi în a deprinde tainele limbii române în cadrul școlii de vară. Timp de două săptămâni, aceștia participă la diverse cursuri, conferințe, workshop-uri, excursii, vizite la muzee și seri culturale, în cadrul cărora au șansa de a se familiariza cu obiceiurile și tradițiile românești.

Participanții acestei ediții sunt vorbitori nativi de limbi dintre cele mai diverse, precum romanice, germanice, slave sau limba arabă, coreeană, chineză etc., și își motivează alegerea prin dorința de a învăța despre limba română sau chiar de a rămâne la studii în România.

În această vară, sălile de curs ale Facultății de Litere vor fi la fel de pline ca în timpul unui semestru obișnuit.

Tineri și nu numai din Arabia Saudită, Belgia, Brazilia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Germania, Italia, Irlanda, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Venezuela, învață de la profesorii Universității din București cum se pronunță știință, diversitate sau cunoaștere.

Pin It on Pinterest

Share This