Facultatea de Litere a Universității din București lansează apelul la contribuții pentru organizarea celei de-a 31-a ediții a conferinței internaționale de lingvistică romanică Going Romance. Evenimentul va avea loc în perioada 7-9 decembrie 2017 la Facultatea de Litere a Universității din București.

Persoanele interesate să participe la conferința internațională de lingvistică romanică ”Going Romance” pot trimite propuneri de prezentări la adresa goingromance2017@unibuc.ro, până la data de 20 august 2017.

Propunerile de prezentări pot acoperi toate domeniile lingvisticii romanice: fonologie, morfologie, sintaxă, semantică.

Prezentările trebuie să fie însoțite de un document separat care să conțină titlul prezentării, numele și adresa autorului, afilierea instituțională și adresa de e-mail.

La eveniment vor participa profesorii Donca Steriade și Adam Ledgeway.

Donca Steriade este profesor în Departamentul de Lingvistică și Filosofie de la Massachusetts Institute of Technology și alumnus al Universității din București, secția Limbi Clasice (promoția 1974). Donca Steriade este specialistă în fonologie și morfologie, având ca domenii de interes latina, greaca și limbile romanice (în special limba română).

Doctor Honoris Causa al Universității din București din ianuarie 2016, Adam Ledgeway este membru al Colegiului Downing și profesor la Facultatea de Limbi Moderne și Medievale a Universității din Cambridge. Adam Ledgeway este specialist în morfosintaxa comparată a limbilor romanice, având ca domenii de interes limba italiană și dialectele din Italia, limba română și limba latină.

Going Romance este un ciclu de conferințe europene anuale al căror obiect de studiu sunt limbile romanice din perspectiva teoriei lingvistice actuale. În cele trei decade ale existenței sale (prima ediție având loc în anul 1986 la Utrecht, iar ultima ediție a avut loc în anul 2016, la Frankfurt), pe plan european, ciclul de conferințe Going Romance a devenit unul dintre cele mai importante forumuri de discuție și de reflecție asupra teoriei lingvistice, în general, și a limbilor romanice, în particular.

Mai multe detalii despre apelul la contribuții pentru organizarea conferinței internaționale de lingvistică romanică ”Going Romance” pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This