Cea de-a VI-a Conferința Europeana de Magnetism Molecular 2017 (ECMM2017) are loc la București, în perioada 27 – 31 august. Universitatea din București este organizatorul local al ediției din acest an.

Destinat a fi principalul for european al magnetismului molecular, Conferința Europeană de Magnetism Molecular (ECMM) este dedicată oamenilor de știință din întreaga lume. Peste 250 de cercetători consacrați, tineri cercetători post-doctorali, doctoranzi și studenți din Europa, Statele Unite, Asia, Australia și America Latină participă la ediția din acest an.

Pe parcursul celor patru zile, participanții vor putea asista la o serie de conferinte plenare, comunicări orale și postere care abordează cele mai actuale subiecte din domeniul magnetismului molecular: strategii de sinteză, caracterizare, proprietăți și modele teoretice. În acest sens, principalele teme vor face referire la (nano)magneți moleculari, fotomagneți moleculari, materiale multifuncționale, materiale magnetice cu proprietăți electrice, spin qubits, spintronică moleculară, noi tehnici instrumentale, precum și modelare și teorie.

Acad. Marius Andruh, director al Departamentului de Chimie Anorganică din cadrul Facultății de Chimie a Universității din București, este președintele Comitetului Național de Organizare a ECMM 2017.

În cadrul ediției de anul acesta a ECMM 2017 va fi prezentat cel de-al șaselea laureat al Premiului Internațional „Olivier Kahn”, selectat de un juriu internațional. Premiul internațional „Olivier Kahn” va fi acordat unui tânar cercetător care lucrează în Europa, în domeniul magnetismului molecular.

ECMM este unul dintre cele mai importante evenimente științifice din domeniul magnetismului molecular și este organizat o dată la doi ani, sub tutela Institutului European de Magnetism Molecular (EIMM). La București, ECMM 2017 va avea loc în incinta hotelului Novotel (Calea Victoriei, nr. 37B).

Mai multe informații despre cea de-a VI-a editie a ECMM2017 pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This