A fost lansat apelul la contribuții pentru ediția a 17-a a Colocviului Internaţional ,,Variație în română și în limbile romanice”, organizat în perioada 24−25 noiembrie 2017, la București.

Colocviul urmăreşte să acopere o tematică foarte largă, din toate domeniile şi direcţiile studiului limbii române, reunind un număr mare de cercetători din ţară şi din străinătate.

La eveniment vor participa în calitate de keynote speakers Ian Roberts (Universitatea din Cambridge), Donca Steriade (MIT) și Nigel Vincent (Universitatea din Manchester).

Persoanele interesate să participe la colocviu pot trimite propuneri de comunicări (rezumat de o pagină) la adresa colocviu_lingvistica@yahoo.com, până la 15 septembrie 2017.

Lucrările din cadrul colocviului se vor desfășura în următoarele secțiuni (ajustabile în funcție de propunerile primite): gramatică și fonetică, pragmatică și stilistică, lexic, semantică, terminologii, istoria limbii, filologie și dialectologie, didactica limbii române ca limbă maternă și ca limbă străină.

Limbile de lucru ale colocviului sunt româna, engleza și franceza.

Informații complete despre apelul la contribuții al colocviului internațional ,,Variație în română și în limbile romanice” pot fi consultate aici.

Colocviul ,,Variație în română și în limbile romanice” este organizat de Departamentul de Lingvistică și Centrul de Lingvistică Teoretică și Aplicată (CLTA) al Facultății de Litere din cadrul Universității din București.

Pin It on Pinterest

Share This