Zeci de specialiști în domeniul schimbărilor climatice s-au întrunit, începând de astăzi, 21 august 2017, la Școala de vară ”Urban Climate”, organizată de Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB), alături de Urban Climate Research Center, de la Universitatea de Stat Arizona, Urban Water Innovation Network, Society for Urban Ecology și Interdisciplinary Center of Advanced Research on Territorial Dynamics.

Cercetătorii dezbat, în aceste zile, despre efectele schimbărilor climatice din zonele urbane, cu referire la monitorizarea modernă a mediilor urbane, instrumentele de modelare utilizate în meteorologia și climatologia urbană, strategiile de adaptare, atenuare și prioritizare a acestora, explorarea legăturilor critice între factorii de mediu și amenințările emergente și cronice la adresa sănătății.

Printre specialiștii care participă activ la cursurile școlii de vară se numără prof. dr. Andreas Matzarakis, de la Universitatea din Freiburg, prof. dr. Matei Georgescu, de la School of Geographical Sciences and Urban Planning, prof. dr. David Sailor, de la Universitatea de Stat din Arizona etc.

Programul complet al școlii de vară poate fi consultat aici.

Școala de vară ”Urban Climate” se va încheia sâmbătă, 26 august 2017.

Pin It on Pinterest

Share This