Dorin Tudoran, poet, eseist și intelectual public, este invitatul special al noii ediții a Cafenelei Critice, care va avea loc joi, 3 august 2017.

Întâlnirea va avea loc în Grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (str. Nicolae Creţulescu, nr. 8, în spatele Bisericii Albe de pe Calea Victoriei), în intervalul orar 19:30-21:30. Gazda evenimentului este Ion Bogdan Lefter.

Această ediție a Cafenelei critice este organizată sub forma unei discuții cu Dorin Tudoran despre viaţa şi cariera sa, prolog al Festivalului „Gellu Naum”. Poetul este invitat la ediţia a doua a Festivalului internaţional de poezie „Gellu Naum”, organizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), vineri și sâmbătă, 5 și 6 august 2017, în Bucureşti şi la Comana.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi scriitori ai „valului”, lansat în literatura română în anii 1970, Dorin Tudoran devine în prima parte a anilor ’80 o prezenţă incomodă pentru regimul comunist, ajungând la dizidenţă şi apoi la exil. Poetul părăseşte România în anul 1985 şi se stabileşte în Statele Unite ale Americii, unde va continua să fie activ ca scriitor şi intelectual angajat etic şi politic, va edita reviste și va lucra pentru organizaţii de promovare a valorilor democratice în întreaga lume. După căderea regimului comunist a revenit de multe ori în România şi în Republica Moldova, a fondat instituţii, i-au fost publicate cărţile și a primit numeroase premii.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A şi la Club Control. Din toamna anului 2011 dezbaterile Cafenelei critice au loc la Club A.

Pin It on Pinterest

Share This