Un grup de 20 de studenți din România și din țările învecinate, Croația, Ucraina și Polonia, se întrunesc în cadrul proiectului studențesc SEG 2017 Field Camp „Extracting subsurface physical properties from natural Earth responses”, care se desfășoară în perioada 4 – 11 septembrie, în zona Săcel, județul Maramureș.

Scopul principal al acestui proiect este acela de a instrui elevii cum să folosească metode geofizice și geochimice pentru a obține proprietăți fizice, informații litologice și structurale subterane, precum și acela de a arăta comunităților locale caracterul nedistructiv al măsurătorilor geofizice, în special măsurătorile de reflecție seismică superficială.

Pe parcursul celor 11 zile, studenții vor participa, alături de cadre didactice de la Universitatea din București și de la ”Delft University of Technology” din Olanda, la o serie de măsurători seismice, gravitaționale, electrice și geochimice, active și pasive, pe o zonă cu topografie brută și o structură geologică complexă. În plus, participanții se vor putea implica activ și în cercetarea părții superioare a subsolului la adâncimi mai mici de 300 m.

Proiectul SEG 2017 Field Camp, intitulat “Extracting subsurface physical properties from natural Earth responses” se derulează în perioada iulie-decembrie 2017. Mai multe informații despre proiect pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This