În perioada 2-3 noiembrie 2017 va avea loc cea de-a doua ediție a conferinței internaționale în asistență socială – SWIC 2017 cu tema ,,Adaptarea asistenței sociale la noile realități turbulente ale lumii”. Evenimentul este organizat de Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București și va avea loc la sediul facultății (str. Panduri, nr. 90, sector 5).

Tema conferinței își propune să adune contribuții centrate pe problemele cu care se confruntă asistența socială într-o lume care se află în schimbare continuă și rapidă. În contextul unei societăți reflexive, caracterizate de o interpolare a acțiunilor și a consecințelor acestora, se observă nevoia stringentă de a înțelege și de a identifica reacțiile asistenței sociale. În ultimii ani am asistat la apariția unor noi probleme cu risc social ca o consecință a numeroșilor factori socio-politici. Asistența socială este o profesie dinamică, fiind un domeniu de studiu care are menirea de a interpreta în mod corect schimbările care au loc și să acționeze/ reacționeze la nevoile sociale presante create de lumea aflată în continuă schimbare, precum criza economică din 2008 și măsurile de austeritate care i-au urmat, problemele sociale create de conflictele armate și intensificarea migrației transnaționale. Evoluția tehnologică a amplificat schimbul de informații în varii domenii și are potențialul de a contribui la creșterea cunoașterii riscurilor sociale, dar și să genereze acțiuni concrete pentru a redefini ordinea socială.

Cercetătorii, cadrele didactice, practicienii, dar și studenții din domeniile științelor sociale, interesați să participe la conferință, pot propune contribuții științifice originale. Termenul limită pentru înregistrarea la conferință este 30 septembrie 2017.

În prima zi a conferinței, participanții pot asista la mai multe workshop-uri. Astfel, joi, 2 noiembrie 2017, va avea loc atelierul “Social work with refugees – experiences and practices”, susținut de prof. univ. dr. Amara Renate Eckert, în limba engleză, în intervalul orar 9:00-11:00. În același timp, Asociația Anais va susține un workshop intitulat ,,Când iubirea lasă răni – lucrul cu victimele violenței domestice”, iar assist. prof. H. Özden Bademci va susține în limba engleză atelierul “The Importance of Teacher’s Self-Reflection in Creating a Trauma-Informed Social Work School”.

Joi, 2 noiembrie 2017, în interval orar 11:15-13:15 va avea loc workshop-ul ,,Asistarea persoanelor LGBT”, susținut de asist. univ. dr. Iuliana Elena Molnar. De asemenea, lect. univ. dr. Mihaela Şchiopu va susține o prezentare cu tema ,,Casă şi acasă. Celălalt. Ceilalţi”, iar asist. univ. dr. Lucija Vejmelka și lect. univ. dr. Mirela Anghel vor susține un atelier cu  tema “The possibilities and challenges of communication in social work” (Posibilitățile și provocările comunicării în asistența socială).

Persoanele care doresc să participe la aceste ateliere se pot înscrie până la 1 octombrie 2017 la adresa de e-mail: workshop@sas.unibuc.ro. Taxa de participare pentru fiecare atelier este de 50 RON.

Mai multe detalii despre conferința internațională în asistență socială ,,Adaptarea asistenței sociale la noile realități turbulente ale lumii” pot fi consultate aici și aici.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This