În primăvara acestui an, prof. univ. dr. Martin Albrow, profesor emerit al Universității din Wales și profesor asociat al Academiei de Științe Sociale din Marea Britanie, a acordat un interviu cu ocazia conferinței ”Has the Global Age Come to an End?”, organizate de către Secțiunea de Științe Sociale din cadrul Institutului de Cercetări al Universității din București (SSS-ICUB). Conferința a avut loc la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București. Înregistrarea conferinței este disponibilă aici.
Interviul a fost publicat în ultimul volum al revistei digitale ”Global Dialogue”, disponibilă în 17 limbi de circulație internațională, și realizat de Raisa-Gabriela Zamfirescu și Diana Alexandra Dumitrescu, doctorande în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie, Universitatea din București.
Interviul surprinde perspectiva sociologică a profesorului Albrow asupra unor aspecte cu care spațiul european se confruntă în aceste zile: regionalizare și globalizare, la viitorul Uniunii Europene după Brexit, rețelele de socializare, mișcările sociale și impactul comunicării digitale, politica spațiului Schengen care elimină controalele la frontieră, cele privitoare la libera circulație a persoanelor în cadrul Uniunii Europene etc. Interviul complet al prof. univ. dr. Martin Albrow poate fi consultat aici.
Dr. Martin Albrow este vicepreședinte onorific al Asociației Britanice de Sociologie, profesor emerit al Universității din Wales și senior fellow la Centrul pentru Studii Avansate, Hamburger Käte, Universitatea din Bonn. Dr. Martin Albrow este cunoscut pe plan internațional pentru munca sa de pionierat privind globalizarea socială și culturală. The Global Age: State and Society Beyond Modernity (1996) a câștigat Premiul European Amalfi în 1997. Alte cărți publicate de dr. Martin Albrow sunt Bureaucracy (1970), Max Weber’s Construction of Social Theory (1990), Do Organizations Have Feelings? (1997), Sociology: The Basics (1999) și Global Age Essays on Social and Cultural Change (2014).