Specialiști din Belgia, Bulgaria, Elveția, Franța, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Spania, Statele Unite și Ungaria se întâlnesc, în perioada 27 – 28 septembrie 2017, în cadrul celei de-a 11 – a reuniuni științifice bienale a Simpozionului Român de Paleontologie, găzduit de Universitatea din București.

Întâlnirea celebrează 20 de ani de la prima ediție a simpozionului și își propune să creeze o platformă viabilă pentru schimbul de idei între cercetători și să promoveze cercetarea națională în domeniu, susținută de o colaborare internațională cât mai largă.

Pe parcursul celor două zile, profesorii și cercetătorii invitați participă la 82 de sesiuni de comunicări și de postere, cu tematici diverse, care reflectă aria de acoperire vastă a cercetării naționale în domeniul Paleontologiei. Sesiunile de comunicări se desfășoară în clădirea istorică a Universității din București (B-dul Regina Elisabeta, nr. 4 – 12).

Pe lângă manifestările științifice organizate în cadrul simpozionului, profesorii și cercetătorii, români și străini, participă și la o serie de proiecte ample a căror tematică vizează în principal cercetarea științifică, dezvoltarea regională, precum și promovarea patrimoniului geologic și geoconservare. Aceste proiecte sunt incluse în cadrul programului celor două excursii de teren din zonele Rucăr-Dâmbovicioara-Bran și Buzău, pregătite de organizatorii evenimentului.

Al 11-lea Simpozion Român de Paleontologie este organizat de Societatea Paleontologilor din România (SPR) și de Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB), în parteneriat cu Centrul GeoMedia, Departamentul de Geologie al Facultății de Geologie și Geofizică din cadrul Universității din București, Institutul Geologic al României și E.ON Energie România S.A.

Ediția de anul acesta reprezintă a patra manifestare științifică bienală a Simpozionului Român de Paleontologie organizată la Universitatea din București, după cele din anii 1997, 2005 și 2011.

 

Pin It on Pinterest

Share This