Profesori și cercetători de la universitățile din România și Italia s-au reunit în cadrul atelierului ”Fuzzy Logic meets Quantum Logic: The first joint Bucharest – Cagliari Logical Meeting (BuCaL2017)”, organizat de Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB). Evenimentul a avut loc luni și marți, 25 și 26 septembrie 2017, la sediul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București, Amf. Spiru Haret (Strada Academiei, nr. 14).

Întâlnirea și-a propus să stabilească o interacțiune și o colaborare fructuoasă între grupurile de cercetători în domeniul logicii din București și Cagliari, precum și din alte universități reputate din Italia.

În cadrul acestui eveniment participanții au lua parte la o serie de discuții care au abordat o serie de subiecte importante în domeniul logicii: fuzzy logics, quantum logic, algebraic logic și philosophical logic.

Printre invitații speciali ai evenimentului, care au luat cuvântul în cadrul atelierului, s-au numărat Denisa Diaconescu (Universitatea din București), Bogdan Dicher (Universitatea din Lisabona), Davide Fazio (Universitatea din Cagliari), Afrodita Iorgulescu (Academia de Studii Economice din București), Antonio Ledda (Universitatea din Cagliari), Ioana Leuștean (Universitatea din București), Giuseppe Sergioli (Universitatea din Cagliari), Andrei Sipoș (IMAR și Universitatea din București) și Karl Svozil (Universitatea Tehnologică din Viena).

Organizatorii evenimentului sunt Roberto Giuntini (Universitatea din Cagliari) și Laurențiu Leuștean (Universitatea din București).

Mai multe informații despre întâlnirea ”Fuzzy Logic meets Quantum Logic: The first joint Bucharest – Cagliari Logical Meeting (BuCaL2017)” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This