Specialiști în științele educației, cadre didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar, specialiștii IT și managerii unităților de învățământ, elevi și părinți sunt așteptați să participle la sesiunea specială cu tema „Învățarea pe bază de proiect – experiențe comune profesori-elevi din proiectele eTwinning”, organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de Conferința Națională de Învățământ Virtual (CNIV).

Sesiunea este organizată de Universitatea din Bucureși și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu Centrul Național eTwinning de la Institutul de Științe ale Educației, care coordonează implementarea acțiunii în țara noastră în cadrul programului Erasmus+ al Comisiei Europene. Conferința se va desfășura joi, 28 octombrie 2017, în cadrul Facultații de Inginerie, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Această ediție a proiectului CNIV va include mai multe secțiuni: A. (Cercetare, dezvoltare) – Metodologii, Tehnologii Virtual Learning şi Virtual Reality – implementare şi aplicaţii; B. (Proiecte şi aplicaţii) – Software Educaţional în învăţământul universitar; C. (Proiecte şi aplicaţii) – Software Educaţional în învăţământul preuniversitar; D. (Proiecte şi aplicaţii) – ”Intel® Education” – Inovare în educaţie şi cercetare; E.  (Strategii, Obiective, Calitate) – Training și Management Educațional.

Propunerile pot fi trimise până miercuri, 11 octombrie 2017, la adresele de e-mail: cniv@fmi.unibuc.ro sau vlada@fmi.unibuc.ro. Cele mai semnificative proiecte vor fi publicate în volumul de lucrări CNIV 2017 și se va realiza și o expoziție de proiecte eTwinning.

Universitatea din București organizează proiectul de educație și cercertare CNIV din anul 2003. Primele patru ediții s-au desfășurat la Facultatea de Matematică și Informatică, iar începând cu anul 2007, acesta se desfășoară în parteneriat universitățile din România. Astfel, până la acest moment au fost organizate ediții la Constanța (2 ediții), Iași, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și Craiova. Turneul conferințelor CNIV & ICVL poate fi consultat aici.

Mai multe informații despre sesiunea specială „Învățarea pe bază de proiect – experiențe comune profesori-elevi din proiectele eTwinning” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This