Universitatea din București găzduiește marți, 31 octombrie 2017, conferința ,,Corpul uman în gândirea Kabbalistă”, susținută de prof. dr. Moshe Idel de la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Evenimentul va avea loc la Casa Filipescu Cesianu a Muzeului Municipiului București (Calea Victoriei, nr. 151, ultimul etaj), între orele 16:00-17:00.

Întâlnirea lui Moshe Idel cu studenții, cadrele didactice, precum și cu toți cei interesați este destinată familiarizării publicului român cu aspectele fundamentale ale gândirii evreiești în forma ei cea mai profundă: Kabbalah, mișcare de idei născută în perioada medievală, care nu încetează să fascineze deopotrivă lumea evreiască și non-evreiască.

Moshe Idel s-a născut în 1947 la Târgu-Neamț și a emigrat în Israel la 16 ani. Este profesor de gândire iudaică la Universitatea Ebraică și cercetător la Institutul Shalom Hartman din Ierusalim, precum și deținător al Catedrei Matanel la Colegiul Academic din Safed. Este unul dintre cei mai mari specialiști din toate timpurile în iudaism, de la cabala la hasidism, un avizat expert în cercetarea comparată a religiilor și în cultura română. Președinte al World Union of Jewish Studies, Moshe Idel este multiplu premiat, inclusiv cu Premiul Israel. Este Doctor Honoris Causa al mai multor universități, inclusiv din România. Numeroasele sale cărți și studii, care compun o operă monumentală, au apărut în mai multe limbi.

Conferința ,,Corpul uman în gândirea Kabbalistă” se înscrie în seria activităților științifice extracurriculare ale Centrului de Studii Ebraice din Facultatea de Litere și ale Centrului de Studii Israeliene ”Goldstein Goren” din Facultatea de Științe Politice.

Pin It on Pinterest

Share This