A fost lansat apelul la candidaturi pentru competițiile deschise – proiecte de mobilitate pentru cercetători cu experienţă/tineri cercetători din diaspora – coordonate de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).

Scopul proiectelor de mobilitate pentru cercetători cu experienţă din diaspora vizează capitalizarea expertizei şi experienţei acumulate de cercetători români de prestigiu din diaspora în manifestări ştiinţifice care facilitează transferul de competenţe în vederea creării unui spaţiu al dialogului şi al colaborării între cercetătorii români, indiferent de locul unde trăiesc şi lucrează.

Scopul proiectelor de mobilitate pentru tineri cercetători din diaspora este crearea mediului propice schimburilor de experienţă şi expertiză care au la bază transferul de aptitudini, competenţe dobândite de tinerii cercetători români aflaţi în diaspora şi cei din ţară, în vederea consolidării cooperării între aceştia.

Cererile de finanţare se depun prin intermediul platformei on-line www.uefiscdi-direct.ro, până la data de 20 noiembrie 2017, ora 16:00. Cererile se completează, se semnează, se scanează în format .pdf şi se încarcă în secţiunea dedicată din platforma de depunere on-line. Se vor lua în calcul doar cererile de finanţare care se găsesc pe platforma de depunere on-line cu starea ,,finalizat”.

Proiectele fac parte din programul 1 de dezvoltare a sistemului național de CD, subprogramul 1.1. Resurse Umane și au ca obiective generale creşterea numărului de cercetători şi formarea unor generaţii deschise către mediul ştiinţific european şi internaţional, în conformitate cu obiectivele Spaţiului European de Cercetare, creşterea atractivităţii carierei de cercetare prin crearea unui cadru instituţional similar cu cel al organizaţiilor de cercetare din ţările dezvoltate (promovare în carieră pe baze etice şi de performanţă), îmbunătăţirea performanţelor grupurilor de cercetători și crearea şi operarea Registrului naţional al cercetătorilor.

Mai multe detalii despre proiectele de mobilitate pentru cercetători cu experienţă/tineri cercetători din diaspora, coordonate de UEFISCDI, pot fi consultate aici și aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This