În săptămâna 23–27 octombrie 2017, studenții Universității din București descoperă cultura chineză alături de E. S. Xu Feihong, Ambasadorul R. P. Chineze, în cadrul proiectului „Săptămânile Internaționale ale Universității din București” (SIUB).

Proiectul reprezintă o inițiativă a Universității din București realizată în direcția promovării multiculturalității în mediul universitar printr-o serie de evenimente culturale desfășurate pe parcursul întregului an universitar 2017-2018.

În deschiderea evenimentelor dedicate culturii chineze, E. S. Xu Feihong, Ambasadorul R. P. Chineze va susține o prelegere despre societatea chineză actuală.

În plus, pe parcursul acestei săptămâni, participanții vor putea asista și la o serie de conferințe, proiecții de filme, spectacole de dans și muzică. De asemenea, studenții vor putea descoperi cultura chineză într-o manieră interactivă, luând parte la ateliere de caligrafie, decupaje de hârtie, la ceremonia ceaiului și la degustări de produse culinare cu specific chinezesc.

Programul complet al Săptămâna Culturii Chineze la Universitatea din București poate fi consultat aici.

Săptămâna culturală chineză este coordonată de prof. univ. dr. Luminița Bălan de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, în colaborare cu Institutul Confucius și Secția de Limbă Chineză.

Săptămâna Culturală Chineză este urmată de Săptămâna Statului Israel (30.10.2017-03.11-2017) și Săptămâna Japoneză (06.11.2017-10.11.2017).

Pin It on Pinterest

Share This