Miercuri, 4 octombrie 2017, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a inaugurat programul de Studii Hispanice (Máster de Estudios Hispánicos), singurul program cu predare integrală în limba spaniolă, în prezența doamnei Tada Bastida Eizaguirre, atașat cultural al Ambasadei Spaniei la București.

Evenimentul de inaugurare a fost inclus în programul de deschidere a noului an universitar 2017 – 2018 și s-a desfășurat la sediul Facultății de Limbi și Literaturi Străine (Str. Pitar Moş, nr. 7-13). Totodată, la ceremonia de deschidere au luat parte conf. univ. dr. Sorin Costreie, Prorector Relații Internaționale al Universității din București, conf. univ. dr. Laura Sitaru, Prodecan al FLLS-Programe Academice, prof. dr. Mianda Cioba, coordonatorul programului, cadre didactice și studenți.

Organizat de colectivul de hispanistică din cadrul Departamentului de Lingvistică Romanică, Limbi și Literaturi Iberoromanice și Italiană de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, programul de masterat de Studii Hispanice (MSH), se adresează absolvenților ciclului I de studii universitare (Licența) în cadrul cărora se formează competențe de limba spaniolă (Limbă și Literatură, Traductologie, Limbi moderne aplicate, Științe Politice, Relații Internaționale, Comunicare, Științe Administrative etc.), și altor absolvenți de Licență, cunoscători ai limbii spaniole la nivel mediu-avansat.

Programul se structurează în jurul mai multor nuclee disciplinare, oferind o pregătire aprofundată în următoarele domenii: istoria culturii, literatură şi antropologie culturală (identitate culturală spaniolă, variație lingvistică, sociolingvistică), studii culturale aplicate (management de programe culturale și marketing editorial, editare critică de text etc.), traductologie, lingvistică spaniolă și practica traducerii și a interpretării, cu aplicație la domeniile interpretării de conferință, al subtitrării și dublajului de material audiovizual (film, producții de televiziune, materiale pentru mediul virtual).

Activitățile academice (cursuri, seminarii, ateliere, activități cu caracter aplicativ, conferințe și dezbateri) vor fi propuse de cadre didactice ale Universității din București, profesori invitați de la universități străine (Universitatea din Salamanca, Universitatea din Alicante, Universitatea din Santiago, Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid), cu experiență considerabilă și proiecție internațională, împreună cu profesioniști în activitățile și meseriile pentru care sunt formați.

Programul de masterat vine în întâmpinarea nevoii absolvenților români și străini care doresc să-și sporească oportunitățile pe piața muncii și care sunt interesați de următoarele opțiuni de carieră: traducător și interpret, manager de comunicare, manager de programe culturale, editor, redactor specialist în management editorial și în marketing de carte, lingvist, terminolog, filolog, profesor de limba și literatura spaniolă.

Mai multe informații despre programul de masterat Studii Hispanice (Máster de Estudios Hispánicos) se pot obține de la Secretariatul Departamentului de Lingvistică Romanică, Limbi și Literaturi Iberoromanice: cristinamagdalena_mitran@yahoo.com.

Pin It on Pinterest

Share This