În perioada 25-28 septembrie 2017, profesorii Universității din București au participat, alături de specialiști și profesori din diferite colțuri ale lumii, la forumul intitulat ”International Ar-Rawi” („Rapsodul”), găzduit de Institutul de Patrimoniu Ma‘had at-Turath.

În cadrul formului, echipa Universității din București a prezentat contribuțiile școlii de arabistică din România la cunoașterea folclorului arab prin publicarea unor culegeri de basme culese de la povestitori populari irakieni, de anecdote cu eroul popular Juha, de fabule – celebra Kalila și Dimna a lui Ibn al-Muqaffa‘, precum și prin intermediul unor studii privind folclorul arab, monografii dedicate dialectelor arabe vorbite în sud-estul Turciei etc.

Pentru întreaga activitate desfășurată în domeniul folclorului arab de-a lungul anilor, dr. Abdulaziz al-Musallam, directorul Institutului de Patrimoniu din Sharjah, a acordat echipei din România o înaltă distincție pentru contribuția adusă arabisticii internaționale prin intermediul Centrului de Studii Arabe.

Echipa Universității din București a fost reprezentată de profesori ai Centrului de Studii Arabe: prof. univ. dr. George Grigore, dr. Gabriel Bițună și dr. Ştefan Ionete.

Mai multe informații despre Centrul de Studii Arabe al Universității din București pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This