Universitatea din București, prin intermediul Facultății de Psihologie și Științele Educației, este parteneră într-un proiect de tipul Erasmus+, intitulat ”Access4 All Laboratory for Policies and Practices of Social Development in Higher Education”.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Universitatea Autonomă din Barcelona (Spania), Institutul Politehnic din Leiria (Portugalia), Universitatea din Bergamo (Italia), Universitatea din Bristol (Regatul Unit al Marii Britanii), Universitatea din Jyaskyla (Finlanda) și vizează promovarea incluziunii educaționale și sociale a studenților care fac parte din grupuri slab-reprezentate, precum și a studenților non-tradiționali/maturi.

Contribuția adusă de reprezentanții Universității din București constă în elaborarea unui manual în vederea desfășurării unor training-uri la nivelul tuturor țărilor partenere în proiect cu privire la dimensiunea incluziunii la nivel universitar.

În acest context, în perioada 2-4 octombrie 2017, la Leiria, Portugalia, a avut loc una dintre întâlnirile din cadrul proiectului Erasmus+ ” Access4 All Laboratory for Policies and Practices of Social Development in Higher Education”. La această întâlnire, Universitatea din București a fost reprezentată de lect. univ. dr. Mihaela Stîngu și lector univ. dr. Elena Marin, cadre didactice la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Principalele subiecte discutate în cadrul întâlnirii s-au orientat către dezbaterea manualului de training, a unor criterii de evaluare a strategiei universitare a instituțiilor de învățământ superior participante în cadrul proiectului.

Proiectul ”Access4 All Laboratory for Policies and Practices of Social Development in Higher Education” se va concentra în continuare pe desfășurarea unor seminarii locale cu scopul diseminării proiectului și organizarea unei conferințe internaționale care vor avea loc în luna iunie la București.

Pin It on Pinterest

Share This