Universitatea din București a reprezentat România la lucrările Conferinței Anuale de Implementare a Dimensiunii Umane a OSCE (Organizatia pentru Securitate și Cooperare în Europa), prin conf. univ. dr. Felicia Waldman, Coordonator al Centrului de Studii Ebraice Goldstein Goren de la Facultatea de Litere a Universității din București și Adjunct al Șefului Delegației României la organizația interguvernamentală Alianța Internațională pentru Memoria Holocaustului (IHRA).
În data de 14 septembrie 2017, conf. univ. dr. Felicia Waldman a fost aleasă membru în Comitetul Educațional Consultativ al organizației internaționale Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference).
În cadrul evenimentului, Felicia Waldman a expus provocările cu care se confruntă profesorii care predau tinerilor despre Holocaust, exemple de bune practici dezvoltate în context intern, metodologii și modele didactice utilizate în general și, mai ales, pe durata mandatului României la președinția IHRA (martie 2016 – martie 2017).
La lucrările Conferinței Anuale de Implementare a Dimensiunii Umane a OSCE au mai participat în calitate de vorbitori Felix Klein, reprezentant special al Ministerului Afacerilor Externe german în domeniul antisemitismului, Mark Weitzman, director pentru afaceri guvernamentale din cadrul Simon Wiesental Center (SUA), Michele Galizia, coordonatoarea Oficiului Federal pentru combaterea rasismului din Elveția și Monika Mazur – Rafal, directorul organizației non-guvernamentale Humanity in Action din Polonia.
Evenimentul a prilejuit un schimb de idei privind noi modalități și instrumente de combatere a antisemitismului în educația copiilor și a tinerilor, dar și a societății în general prin prisma învățământului despre Holocaust si alte forme de discriminare. În acest sens, participanții au discutat și despre aplicabilitatea în educație a definiției antisemitismului adoptată la București, în 2016, de către IHRA.
Conferința Anuală de Implementare a Dimensiunii Umane a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), desfășurată în Varșovia, în perioada 13-15 septembrie 2017, este cea mai mare manifestare din Europa dedicată drepturilor omului și combaterii antisemitismului prin educație, care a reunit aproximativ 1600 de reprezentanți ai statelor participante OSCE, ai societății civile, promotori ai drepturilor omului, experți, precum și alte organizații internaționale. Evenimentul a fost organizat de Misiunea Permanentă a României la OSCE, împreună cu Misiunile Elveției, Franței, Germaniei și Statelor Unite ale Americii.