Președintele Croației, Excelența Sa, Kolinda Grabar-Kitarović a vizitat marți, 3 octombrie 2017, Universitatea din București, marcând astfel 25 de ani de relații diplomatice croato-române.

Agenda vizitei a inclus o întâlnire cu rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, cu prorectorii UniBuc, conf. univ. dr. Sorin Costreie, prof. univ. dr. Laurențiu Vlad și prof. univ. dr. Romiță Iucu, precum și o discuție cu studenții și profesorii de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității.

În cadrul dialogului purtat cu prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Excelența sa, Kolinda Grabar-Kitarović a subliniat nevoia intensificării mobilităților în cadrul programului Erasmus. La rândul său, rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, a amintit de parteneriatul pe care Universitatea din București îl derulează cu Universitatea din Zagreb, subliniind faptul că Universitatea din București și-a propus ca, în anul universitar 2017-2018, să fie mult mai prezentă în plan internațional, inclusiv prin programul Erasmus. Totodată, cei doi au subliniat și importanța unor investiții consistente în domeniul educației și cercetării, capabile să răspundă provocărilor unei societăți bazate pe cunoaștere.

Din cadrul delegației oficiale a președintelui Croației a făcut parte și Ministrul Cercetării și Educației din Croația, Mrs. Blaženka Divjak.

În continuarea vizitei sale la Universitatea din București, Excelența Sa, Kolinda Grabar-Kitarović a susținut prelegerea ”Croatian Contribution to European Consolidation”, adresată membrilor reprezentanțelor diplomatice la București, reprezentanților conducerii Universității din București, profesorilor și studenților prezenți în sala „Constantin Stoicescu” a Facultății de Drept. În cadrul discursului, Excelența Sa a accentuat nevoia de unitate și coeziune în spațiul european, subliniind, în același timp, faptul că România și Croația au multe similitudini istorice. Totodată, Excelența Sa a făcut referire și la efortul comun româno-croat în asigurarea președenției Consiliului Uniunii Europene.

Vizita președintelui Croației la Universitatea din București a fost inclusă în cadrul programului vizitei de stat în România, efectuată de Excelența Sa, Kolinda Grabar-Kitarović, în perioada 2 – 4 octombrie 2017.

Pin It on Pinterest

Share This