Joi, 9 noiembrie 2017, Secțiunea de Științe Sociale a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSS-ICUB) organizează lansarea de carte ”Disruptive Democracy”. Evenimentul are loc în Sala de consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Schitu Măgureanu, nr. 9).
La eveniment va fi prezent Anthony T. Silberfeld, autorul principal al ”Disruptive Democracy”.
Mulți cercetători consideră democrația ca fiind singurul sistem de guvernare legitim, deși ea este practicată în diverse forme. De la democrațiile directe și reprezentative, la cele prezidențiale și la sistemele parlamentare, țările au adoptat forme de guvernământ care le reflectă cel mai bine istoria, cultura și identitatea. Deoarece fiecare tip este diferit în modul de implementare a democrației de zi-cu-zi, toate tipurile au un lucru în comun: noile tehnologii schimbă însăși noțiunea a ceea ce numim democrație în secolul XXI.
Cu această idee începe și cartea ”Disruptive Democracy”. Publicația este împărțită în patru capitole care urmăresc călătoria în jurul lumii, începută în luna ianuarie 2017 de Fundația Bertelsmann, și prezintă cinci studii de caz (în India, Cuba, Statele Unite, Israel și Germania) și o anexă a datelor de sondare online, din fiecare studiu de caz (excluzând Cuba, din cauza restricțiilor cu privire la accesul la internet). Fiecare capitol este la rândul lui împărțit în două părți: prima parte oferă o perspectivă „din afară” asupra studiilor de caz, prin prisma unei cercetări de teren și a datelor din diverse surse. A doua parte, scrisă de un expert local, oferă o analiză, dar și posibile soluții cu privire la problemele dezvoltate în prima parte.
În calitate de director al programului de relații transatlantice al Fundației Bertelsmann, Anthony T. Silberfeld supervizează proiectarea și executarea proiectelor care acoperă o serie de subiecte din sfera euro-atlantică, inclusiv provocările politice, economice și sociale.
Mai multe informații despre lansarea de carte ”Disruptive Democracy” pot fi consultate aici.