Universitatea din București a primit miercuri, 22 noiembrie 2017, în cadrul Galei Premiilor Edumanger.ro 2017, diploma de excelență pentru proiectul Conferinței Naționale de Învățământ Virtual (CNIV) de anul acesta „Noi tehnologii în educație și cercetare”.
Premiul a fost acordat Universității din București în categoria ,,Dezvoltarea de proiecte de formare a cadrelor didactice“, la învățământul universitar.
Proiectul CNIV s-a finalizat cu tipărirea volumului de lucrări de e-Learning la Editura Universității din București și cu Conferința Națională de Învățământ Virtual, desfășurată în parteneriat cu Facultatea de Inginerie a Universității ,,L. Blaga” din Sibiu, în data de 29 octombrie 2017. În acest an, evenimentele din cadrul proiectelor educaționale și de cercetare CNIV și ICVL 2017 au fost dedicate academicienilor Octav Onicescu și Gheorghe Mihoc, fondatorii școlii românești de probabilități și statistică matematică.
„Obiectivele și rezultatele acestui proiect au contribuit la definirea și clarificarea conceptelor de software educațional (anul 2003) și de manual digital (anul 2014) și la realizarea cadrului de manifestare a inițiativelor, a creativității și contribuțiilor științifice ale cadrelor didactice, în procesul de predare-învățare-evaluare, cu impact în sistemul de învățământ românesc. Următoarele proiecte CNIV și ICVL 2018 vor avea loc la Universitatea „1 Decembrie 2018” din Alba Iulia, cu ocazia Centenarului Marii Uniri”, a declarat conf. univ. dr. Marin Vlada, coordonatorul proiectelor CNIV și ICVL, desfășurate de Universitatea din București. Mai multe detalii despre aceste proiecte pot fi consultate aici.
În competiția Premiilor Edumanager s-au înscris un număr de 130 de proiecte la cele 9 categorii pentru învățământul universitar și la cele 16 categorii de premii pentru învățămâtul preuniversitar. Jurizarea s-a realizat de comisii de specialitate, cu competențe pentru categoriile pe care le-a evaluat, alături de editorii portalului Edumanager.ro. Comisiile au fost constituite din reprezentanți ai următoareler instituții și organizații: Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România (ANIS), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar (FNAP-IP). Juriul a desemnat 56 de proiecte câștigătoare.
La Gala Premiilor Edumanger.ro 2017 s-au decernat diplome de excelență „pentru rezultate excepționale obținute la proiectele importante” derulate în acest an de instituţiile de învăţământ universitar şi preuniversitar. Evenimentul a avut loc în prezența ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop.