Centrul de Studii Medievale al Universității din București este unul dintre co-organizatorii celei de-a treia ediții a Colocviului Național de Literatură Română Veche, cu tema ,,Literatura Principilor”, care va avea loc în perioada 24-25 noiembrie 2017.

Pornind de la literatura principilor, colocviul găzduiește discuții și reflecții asupra modelelor civilizatoare, asupra imaginarului politic românesc în context european, asupra contribuției la crearea unei limbi de cultură capabilă să comunice realități complexe circumscrise unui îndreptar social ordonat de reguli şi ierarhii, de ceremonial şi conduită, de cutume şi inovaţii.

În cadrul colocviului vor susține comunicări reprezentanți de seamă ai mediului intelectual și academic românesc și european – istorici și critici literari și de artă, profesori, cercetători. Mai multe detalii despre tematica colocviului, despre comunicările susținute, dar și programul complet al colocviului pot fi consultate aici.

Colocviul Național de Literatură Română Veche cu tema ,,Literatura Principilor” este organizat de Muzeul Național al Literaturii Române și Primăria Municipiului București, împreună cu Centrul de Studii Medievale al Universității din București, Academia Română, Institutul de Istorie și Teorie literară „G. Călinescu”, Fundația Națională pentru Știință și Artă și Centrul Interdisciplinar de Studii Culturale Central și Sud-Est Europene al Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați.

Pin It on Pinterest

Share This